Juan Antonio Gómez, hau dio: “ PAASA Cdtiko eta FEDER funtsen Delissafe berrikuntza patogenoak detektatzeko aukera ematen dute, aurretik elikadura-katearen ”

Ur-errota batetik arte, elikagaiak Albacete S.A. historia abangoardiako bioteknologia-eboluzioa nolakoa izan den erakusten du nekazaritzako elikagaien berrikuntza eredu bat konprometitua eta segurtasuna. Konpromiso hori Delissafe banatzen da, eta, enpresak garatutako proiektu bat eta europako gizarte funtsak kofinantzatutako CDTI Berrikuntza eta europako funtsak Egef, erabiltzen duen arrisku mikrobiologikoak aurreratzeko biosentsoreak

Juan Antonio Gómez es CEO de Productos Alimenticios Albacete S.A
Egokitzen bada, aukera hau izan liteke beste elikagaien industriako sektoreari hegazti eskalagarria

300 Langile baino gehiago eta den ibilbide bat aurkitzeko, errotak ziren sasoi hartan oinarri prozesatzeko garia Castilla-La mantxa, Elikagaien Albacete S.A. (PAASA) joan da finkatuta, Juan Antonio Gómez nabarmentzen da. Bere sektore hegazti CEO, harrotasunez familia TOLVASA-PAASA jatorria. gaur, akziodun eta enpresa-talde daude sartuta, bere esentzia kooperatiboa eta industriala. 49

“ gure errota bat hasten da istorio bultzatuta, ”, gogoratzen du Gómez izan zen buru-belarri. “ ura, haren seme Eloy sortzailea bultzatu zituen, Tolosako eraldatzeko errota irin-fabrika, eta gerora, integratua: produkzio-kate bat hartzen duen pentsuen prozesatzeari arte oilasko ”. Ibilbide honetan, eraikitzaile batera, madrilgo Otelo Ausarta izan zen, sendotzeko funtsezko negozio-eredura osoa kontrolatzeko ekoizpen-prozesuan erabiltzen dira.

Elikadura-kate seguruena berrikuntza

Gaur, PAASA oinarritzen da canal, zatitzeko eta landuak,% 100 oilasko-estrategia batekin abiatuta, merkatura bideratutako nazionala Bere bezero nagusiak dira, Ecomora, Fragadis Proalpe sinadurak. gisa, Arunci edo parte-hartze zuzena Izan ez arren, Atlas aurrez aurre. atzerriko merkatu aurreikusten du enpresak, egitarauaren% 40 hazi da asmoa, eta esker bizimoduaz haratago joateko prozesuak hobetzeko, eta pixkanaka barnera konponbide teknologikoak.

Inguru horretan, I + g proiektu Delissafe ekimena botoekin atera berrikuntzarako eta europako funtsen kofinantzaketa CDTI. Haren helburua da goiz detektatzeko bioteknologikoak erabiltzeko tresna berriak patogenoak nekazaritzako elikagaien katean. “ Genuen-denborak txikiagotzea ekarri zuen erantzuna, ”, azaldu du Juan Antonio Gómez kontrol mikrobiologikoak. “ Metodo tradizionalak, emaitzak denbora gehiegi sor dezake, ekoizpen-katean. proiektu hau, arriskuak aukera ematen digu eta erabakiak hartzeko, aurrea hartu baino lehen kontsumitzaileari iristen produktu ”.

Erronka nagusia izan da antzemateko atalase-ezartzea egokiak diren legezko baldintzak. Horretarako, laguntza teknikoa ere izango du PAASA institutu teknologikoan bizi dira, ETA ITENE-REKIN, jakintza, langile espezializatuek garatzeko behar diren instalazioak biosentsore. Teknologia horren oinarria da nanomaterial funtzionalak integratzeko, urrezko edo elektrodoen ematen dituzten hargailu biologikoak, oso espezifikoak diren antigorputzak gisa edo DNA. Emaitza-zundak azterketarako tresna da, eta zaizkion erabiltzeko erraztasuna, eramangarritasuna eta azkarrago irteten baita.

"etekin handiak biosentsoreak, behar ez duten da, langile oso kualifikatuak egin dezakete, baita erabiltzeko, eta emaitza oso epe laburrean ahalik eta gutxienak izanik, ziurgabetasuna esperimentala ”, nabarmendu du. Gainera, miniaturizazioa PAASA CEO-analisiak egiteko aukera ematen du in situ egonkortasunarentzat denbora eta baliabideak gora inbertituko ditu kalitate-kontrola.

Elikagaiak instalazioak Albacete S.A. (PAASA)

Elikagaiak instalazioak Albacete S.A. (PAASA)


Teknologia-iraunkortasunaren zerbitzura

Ingurumen-ikuspegitik, Delissafe ematen ditu ere abantaila garrantzitsu teknologia horrekin. “ hondarrak murriztu egiten da elikagaiak, denbora-tarte hauek identifika daitezke: zehaztasun handiagoz sorta bat dago benetan poluitu bada ”, azaldu du Gómez. “ Gainera, lagin eta erreaktiboak microlitros asko murrizten laborategiko materialen erabilera eta sortutako hondakinak ” bat, garbiketa- eta desinfekzio-protokoloak optimizatzea. Aukera ere ematen du, eta, horren eraginez, erabilitako baliabideen eraginkortasun handiagoa.

PAASA ez I + g departamentua bera; kalitate-saila, eta sei pertsonek osatuko dute, horien ardura bere gain hartzen du proiektu berritzaileak. I + g + b fakturazioaren% 0,2 baino, eta horrek garrantzia azpimarratzen ditu arlo horretan aurrera egiteko eta babes instituzionala, triburen bateko partaide. “ sektore bat aritu da lanean, eta, historikoki, ertzak doituak ”, adierazi du. “ Laguntzak zuzendaritza Cdtiko eta FEDER funtsen erabakigarriak dira berrikuntza-proiektuen aurre egiteko beste modu batean ez dira bideragarriak ”.

Laguntza horiek ez bakarrik inpaktu zuzena dute prozesuak hobetzeko eta lehiakortasuna bultzatzeko, baina horrez gain, onura nabarmenik bihurtzen dira. “ Enpresa batek bere prozesuak, hobetzea, kostuak murriztu eta prezio lehiakorragoak eskain ditzake. Gainera, lan-aukerak sortzen dira eta atea zabalduz gero, eta merkatu berriak ere. Gure kasuan, lau aldiz handiagoa da plantilla azken zortzi urteetan ”.

Lankidetza ezinbestekoa izan dela, ETA ITENE-REKIN itzultzeko emaitza nabarmenak garapen teknologikoari lagundu dio. Zentroko esperientziak teknologikoa dela eta, PAASA ezartzea teknikoa lantokian bertan eta aurrera egiteko baten diseinuan, detekzio-makina etorkizuneko bere beharretara egokitutako. teknologia hori industria-mailan, eta hura aztertzea izango da hurrengo pausoa eskalarra, maila pertsonalean aplika daitekeela beste elikagai-matrizeetan.

eta uste horrekin lortzen da emaitza hori egokitzea, “ sektoreari, bereziki konplexua da hegazti ikuspegitik izan daiteke beste zailtasun gutxien duten elikagai-industriak mikrobiologikoa, eskalagarria ”, esan du Gómez. zentzu horretan, eta inpaktu Delissafe epe ertaineko batean proiektatu asko hobetuko da elikakatearen kontrolerako eta, azken kontsumitzailearen konfiantza handiagoa.

PAASA modernizatzeko sektore baten alde egiten jarraitzen du, elikatzeko. arduraduna funtsezko laguntza publikoa bultzatzea, enpresak bidean aurrera egiten du bere ekoizpen seguruagoa, jasangarria eta lehiakorra.

CDTI Berrikuntza

Zentroa (CDTI E.P.E., Garapen teknologikoa eta berrikuntza ministerioaren mendeko enpresa publikoa da, eta Zientzia, berrikuntza eta Unibertsitateak, plan horren helburua da berrikuntza teknologikoa sustatzeko enpresa-munduan. cdtiren Xedea da espainiako enpresa-sareak sortzen eta hazten ari diren ezagutza, oro har, jasangarri eta lehiakor bihurtzeko científico-técnico inklusiboa. 2024 esparruan, plan estrategiko berri bat, CDTI eman 2.300 milioi euro baino gehiago laguntzeko espainiako enpresa eta startup-en.

Informazio gehiago:

Prentsa-bulegoa
prensa@cdti.es
91-581.55.00

Interneten
Web gunea:www.cdti.es
Ditu Linkedin-En:https :// www.linkedin.com/company/29815
X:https :// twitter.com/CDTI _ berrikuntza
Youtuben:https :// www.youtube.com/user/CDTIoficial

Eduki hori da copyright © 2025 CDTI, EPE erabil daitezke. ugalketa eta irudiena. eta nortasun digitala CDTI (@CDTI _ berrikuntza).